Keyboard- en pianolessen


Keyboardlessen

Het Keyboardhuis helpt je snel op weg, je kunt al snel bekende muziek spelen maar ook aan de speeltechniek wordt veel aandacht besteed. Meeste lessen zijn gebaseerd op een standaard keyboard met gewone maat toetsen, als dan niet voorzien van de meest geavanceerde begeleiding en ritmes.

 

Pianolessen

Wie liever kiest voor de piano kan ook bij Het Keyboardhuis aan de slag: We hebben een piano waarop je al snel wegwijs wordt gemaakt. 

 

Toetsen en zang

Voor wie al wat verder is gevorderd en zichzelf tijdens het keyboard- of pianospelen vocaal wil begeleiden, hebben we recent een mengpaneel met microfoon beschikbaar.

 


Eigen lesruimtes

Het Keyboardhuijs beschikt over een eigen lesruimte in Geesteren en Vriezenveen. In Geesteren staan een piano en een Yamaha YPT-410 keyboard en in Vriezenveen staat een keyboard.  Het is dus niet nodig om voor de lessen je keyboard van huis mee te nemen. Natuurlijk moet je thuis wél een keyboard of piano hebben om te kunnen oefenen! 

In Vriezenveen geeft Het Keyboardhuijs les in een ruimte van het gebouw "Het Odeon", zie foto onder aan deze pagina.


Lestijden

De lessen in Geesteren worden meestal op werkdagen in de middag of voor-avond gegeven. In bijzondere gevallen kunnen extra of afwijkende lestijden gekozen worden. Een les duurt ca 1/2 uur.  

De lessen in Vriezenveen worden gegeven op de dinsdagmiddag.

Tijdens de zomervakantie is er op beide locaties een aantal weken géén les, en worden er dan ook geen kosten in rekening gebracht.


Tarieven

Het lesgeld (incl BTW) wordt zo laag mogelijk gehouden, voor de meest actuele gegevens kun je met Miranda contact opnemen. De betaling kan achteraf (aan het einde van de maand)  in contanten of per bankoverschrijving worden gedaan. Voor dat laatste wordt aan het einde van elke maand een 'Tikkie' verstuurd.


Modern repertoire

Als je keyboard leert spelen, wil je natuurlijk zo snel mogelijk wat bekende leuke nummers kunnen spelen. Het repertoire van Het Keyboardhuijs bestaat voornamelijk uit recente- maar ook wat oudere popmuziek en lichte muziek. Natuurlijk kun je zelf aangeven welke soort muziek je leuk vind zodat de lesstof daar zo goed mogelijk op kan worden aangepast. In overleg kun je ook zelf een bepaald (favoriet) nummer instuderen

Zo is er tegen tegen het einde van het jaar natuurlijk extra aandacht voor Sinterklaasliedjes en kerstmuziek. 


Beginners en gevorderden

Keyboard spelen kun je leren op elke leeftijd. Jong en oud kan terecht bij Het Keyboardhuijs. Voor de beginners is er al eenvoudige oefenstof en je hoeft dan nog geen noten te kunnen lezen. Al na een paar lessen kun je je eerste nummers spelen! 

Wie ooit keyboard (of soortgelijk toetsen instrument) heeft gespeeld en deze hobby weer wil oppakken is ook van harte welkom. Je wordt snel weer op weg geholpen.